Gáspár Katalin a következő kérdést tette fel az oldalán:
Mitől válik egy férfi tiszteletreméltóvá egy családban, vagy egy párkapcsolatban? Ezt válaszoltam:

Kedves Kati! Nekem akkor változott meg az életem, amikor felismertem, hogy nem a hozzám illő pár keresésére kell koncentrálnom, hanem arra, hogy NEKEM HOGYAN KELL egy kapcsolatban, és miket kell megtennem, hogy működjön. Ennek már 16 éve, és hogy hogy nem, azt követően találtam rá az igazira.

A mai világban a szerepkörök kevésbé számítanak. Sokkal fontosabb, hogy azok arányosan legyenek elosztva, és a férfi is tegye meg, amit elvállalt. A tisztelethez mindenképpen szerető férjnek és apának kell lennie, a magatartása pedig példamutató legyen. Ez nem azt jelenti, hogy nem hibázhat, de ha hibázik, ismerje el, és kérjen bocsánatot, ha a hibájával megbántott valakit. Legyen olyan, hogy a gyerekei a tinédzser kor nehéz éveiben, és azután is szerethető apát lássanak benne, akire fel lehet nézni, mert törődik a családjával, betartja az ígéreteit, és persze stabilan kiveszi a részét a család fenntartási terheiből. Nagyon hasznos, ha szereti munkáját, hittel és lelkesedéssel végzi a dolgát, mert ezzel az életre neveli a gyerekeit, és támasza a feleségének.

Kati! Annyi minden merült fel bennem a kérdésed megválaszolása közben, hogy egy könyvet is meg lehetne tölteni vele, de valahol el kell vágnom a fonalat, hogy lelkesen dolgozni kezdjek.)
Szép napot!