Létezik egy olyan emberi tulajdonság ami különböző mértékben mindenkiben megvan. És bár az sem lenne jó hogyha végtelen lenne neked belőle azért nem árt hogy ha nagy mennyiség lenne jelen az életedben és a párkapcsolatodban belőle. Ez a tulajdonság pedig nem más, minta rugalmasság.

A párkapcsolatba mindenki általában nagy reményekkel érkezik, sokat vár a közös élettől és elsősorban a másiktól. Sokszor pontos elképzeléseink vannak arról hogy milyennek kellene lennie a másiknak, és frusztráltak érezzük magunkat amikor azt tapasztaljuk hogy a párunk eltérően működik az elképzeléseinktől. Ilyenkor nem árt számba venni a számunkra fontos értékeket, és célszerűm végiggondolni hogy mik azok a dolgok, amikből érdemes engednünk a többi sok sok pozitív dologért cserébe, amit a páromtól a kapcsolatunktól kapunk.

Sok kapcsolat azért megy tönkre mert nem tesszük időben mérlegre azt hogy mit kapunk a kapcsolattól, és mi az, amit cserébe esetleg rugalmasan lehet kezelnünk. Elveszünk a valójában jelentéktelen dolgok sűrűjében, és a napi fogkrém tubus vita felőrli a szeretetet, és eltávolítja a párt tagjait egymástól.

Ezért érdemes rugalmasnak lenni, de természetesen nem minden áron. Kizárólag a saját határaid keretein belül.

Ehhez nagyon fontos az önismeret, ami fejleszthető. A kérdés, hogy Te végig gondoltad-e már, hogy min szoktatok veszekedni, és mi az mi ebből elkerülhető? Mi az az apróság, ami most bosszant, de meg tudnád szokni? Mi az amin mindenképpen érdemes változtatnotok? A kapcsolat mindig kompromisszumokkal jár, de sok frusztrációtól mentheted meg magatokat, ha rugalmas tudsz lenni abban, amiben lehet.

Nem könnyű, de sok sikert kívánok!