Közhely, de tényleg nem célszerű a társadban keresni a hibát, és főleg nem ajánlatos azzal próbálkozni, hogy megváltoztasd. Mindenki autonóm személyiség, és hagyni kell, hogy úgy éljen, ahogyan neki jó. Ha meg szeretnéd változtatni, azzal elvárásokat támasztasz, és minél jobban akarod a jót, annál inkább falat húzol kettőtök közé. Éppen eleget nevelték már gyerekkorában, a felnőttkor sokkal inkább az önfejlesztésről, mintsem a másik neveléséről kell, hogy szóljon.

Na persze ha mégis nagyon messze van az elvárásaidtól, akkor lehet, hogy rosszul választottál, hiszen a hozzád való partner megtalálása sokkal könnyebb, mint a nem hozzád valót átalakítani. Van egy mondás, miszerint „Nyisd ki mindkét szemedet, mielőtt megházasodsz, és csukd be az egyiket, miután kimondtad az igent.”

De az is lehet, hogy neked kell fejlődnöd. A sikeres párválasztáshoz nem árt egy kis gyakorlat, jobb eséllyel találod meg a hozzád illő partnert, ha volt már néhány kapcsolatod, hiszen a próbálkozások során leginkább magadat ismered meg, vagyis azt, hogy Te mit vársz egy kapcsolattól. S ha ezt nem tudod elég jól, akkor könnyen lehet, hogy senki nem fog megfelelni neked, amíg saját magaddal tisztába nem kerülsz.

Láthatod, hogy a másik abalygatása hiábavaló vesződés, mert ellenállást szül, d elehet, hogy ha  megváltozik, akkor sem lesz elég jó neked, mert talán Te magad sem tudod, hogy mit szeretnél. Arról nem is beszélve, hogy ha magadon kezded a változást, az elindíthat a másikban is egy pozitív irányt, de az már az ő döntése lesz, és ahelyett, hogy távolodnátok, közelebb fogtok kerülni egymáshoz.

Megéri ezt az utat választanai, nem?