Van egy veszély, ami szerintem a féltékenységnél és a megcsalásnál is jobban fenyeget, mert észre sem veszed és úgy csap le rád. Ez pedig nem más, mit a tartalmas közös idő elvesztése. Sokszor emberekre vagyunk féltékenyek, és megfeledkezünk olyan dolgokról, amik elrabolhatnak bennünket egymástól. A sok munka és a hajtás mindenkinek kézenfekvő veszély, de ma már tálcán kínálja az élet a különböző kapcsolatgyilkos dolgokat. Gondolok itt az egyszemélyes hobbikra, a túl gyakori baráti találkozóra, A TV-RE, az OKOSTELEFONRA, a SZÁMÍTÓGÉPRE, stb. Mindegy, hogy mit csinálsz velük/rajtuk, de ha túl sok idődet veszik el, akkor csak egymás mellett lesztek együttélés helyett.

Mit tehetsz ellene?

Minden kezdet nehéz, de elég csak egy apró lépést megtenni, csak egy picit kell elhagyni a komfort zónádat, és ellenállni a könnyű szórakozás (vagy a sürgető munka) csábításának.

A rossz szokások démona persze meg fogja kérdezni tőled: oké, megteszem, de mit fogunk csinálni? Hiszen a korunk adta csábító szórakozásokhoz képest unalmasnak tűnik egy közös séta, egy beszélgetés vagy akár egy társasjáték. Első körben elég meghozni a döntést, hogy pl. most nem TV-ztek, és meglátjátok, hogy ki fogjátok találni, hogy mit tegyetek helyette.

Az érdekes dologban, hogy az érzelmi mérleg végül mindig pozitív lesz, hiszen a társaddal leszel egy üres szórakozás helyett, és erre van a legnagyobb szükségetek! Szórakozásra is szükségetek van, de mindig tedd fel a kérdést magadnak: kinek, minek mennyit adsz az értékes idődből?

Baráti üdvözlettel:

Attila