Amikor a kommunikációban elveszítitek a kontrollt, gyakran előkerül az irónia, cinizmus és a szarkazmus hármasfogata, melyek közül az irónia még lehet humoros, de a másik kettőről már egyáltalán ne mondható ez el. Ebben a bejegyzésben a cinizmus kártékony hatásáról lesz szó:

A cinikus viselkedés

A cinizmus gyakran közönyös, értéket nem tisztelő gúnyos viselkedés

A cinizmus reményvesztett állapot következménye, alkalmazója gyakran frusztrált és kiábrándult, aminek oka lehet a másik fél viselkedése, de a saját alacsony önértékelése is. Lehet minden mindegy érzés a hátterében, de az is előfordulhat, hogy csak nem tudja kezelni a helyzetet, nincsen jobb eszköze érzései kifejezésére.

Kerülendő

A cinikus viselkedés nem csak a romboló hatása miatt kerülendő, hanem azért is, mert fertőző. Az ilyen közlésed a Te lelkiállapotodhoz hasonlót idézhet elő a másikban , és ha ő sem tud jobbat, akkor hasonló eszközökkel vághat vissza, ami könnyen öngerjesztő spirálba sodorhat benneteket.

Ha a másik cinikus

Ha a párod viselkedik veled cinikusan, próbáld meg nem felvenni a kesztyűt. Tudom, sokszor nehéz, de ha megpróbálod megérteni, hogy miért került ilyen állapotba, és empatikusan próbálod meg érvényesíteni a saját szempontjaidat is, akkor messzebbre juthattok.

Barátsággal,

Attila