Tudod, hogy miért emelkedik a depressziósok száma Karácsonykor? Szerintem azért, mert érzik, hogy most valami nagyon jó dolognak kellene történnie, de nem tudják átélni. Nagy a kontraszt a Karácsony és a valóságuk között. Mi köze ennek a pozitív gondolkodáshoz?

Amikor valaki lent van, és megpróbál nagyon pozitívan hozzáállni, akkor nagy lesz a távolság az állapota és a törekvése között, ezért nem tudja befogadni a nagyon pozitív dolgokat. Mint amikor a békát forró vízbe dobják: kiugrik. Azonban ha langyos vízbe teszik, és lassan melegítik, akkor a vízben marad.

Tehát ha valaki nagyon lent van, akkor célszerű hagyni gyászolni vagy ha már túl régóta “gyászol”, akkor sok-sok megértéssel lehet picit húzni felfelé. Pont annyit, amennyi segít neki, de még nem sok. FONTOS: Azoknál a szeretteidnél, barátaidnál, stb. ahol pszichológusra vagy más szakemberre van szükség, nem érdemes pozitív gondolatokkal próbálkozni, őket rá kell venni, hogy forduljanak szakemberhez.

Szerencsére a többség esetében nem ekkora baj, lelkileg egészséges, emellett nagy szüksége van a pozitív gondolkodásra, de fokozatosan, a lelki állapota szerinti mennyiségben.