Van egy ismerősöm, alkoholista. A párja is az. Az életük kilátástalan, lassan már csak vegetálnak. Ki tudja, meddig. Mindketten jó emberek, de együtt, egymást “erősítve” jutottak el idáig. Együtt ittak, buliztak, a gyerekeikkel nem sokat törődtek. Azon gondolkodtam mostanában, hogy mi lett volna, ha nem egymást választják, hanem egy olyan valakit, aki az ivászat helyett a bennük szunnyadó tehetséget és szorgalmat erősíti?

A legtöbb esetben nem lehet teljes bizonyossággal előre látni, hogy hogyan alakul a párod személyisége. Sokan  a saját változásaikat sem látják előre. Ez a jelenség leginkább azoknál figyelhető meg, akik nem tudják, hogy mit szeretnének. De azoknál is, akik hiányos önismerettel kergetnek hiú ábrándokat. Volt olyan ismerősöm, aki évekig ágyban fekve videózott a hét minden napján, és arról álmodozott, hogy vesz egy házat, és gazdálkodni fog. A ház meglett. Szerinted mi lett a folytatás?

Ha jól ismered magadat, és dolgozol a fejlődéseden, akkor nagyobb eséllyel fogod megvalósítani az álamidat, és jobban fogsz választani társat is. Nem biztos, de van esély arra, hogy a bevezetőben említett pár élete másként alakult volna, ha nem egymással hozza őket össze a sors, hanem olyan párt találnak, aki mellettük áll, amikor elgyengülnek, és a megfelelő irányba tereli őket.

A párkapcsolatban nagyon fontos az ilyen egymásra hatás. Ezért érdemes jól megvizsgálni elsősorban magadat, majd közvetlenül utána a jellegi vagy a leendő választásodat.