Kisiskolás koromban gyakran voltam szerelmes. Osztálytársba, évfolyamtársba, tanító nénibe, sorolhatnám. Ezek a szerelmek többnyire viszonzatlanok maradtak, pláne azért, mert ki sem mertem mutatni az érzelmeimet. Ehelyett gyakran morfondíroztam azon, hogy vajon hány nő és férfi él a világon, és attól féltem, hogy esetleg nekem nem jut majd feleség, mert mire kimondom, hogy mit érzek, elfogynak a jelöltek. Tinédzser koromban gyakran rágódtam azon, hogy mi lesz, ha nem találom meg  az IGAZIT, mi van, ha más földrészen él, és soha nem találkozunk. Azóta sok víz folyt le a Dunán, túl vagyok néhány kapcsolaton, és jelentem, megtaláltam, családom is lett, és minden rendben.

KÖNNYŰ SZERELEMBE ESNI

Szerelmesnek lenni nem nehéz, ha szabad az ember lelke, könnyen talál olyan személyt, akit vonzónak talál, akit idealizálhat, és akibe végül szerelmes lesz. S ha a szíves a helyén van, akkor előbb-utóbb jő eséllyel viszonzásra is talál.

NEHEZEBB MEGTARTANI

Arról sokszor írtam már, hogy a rózsaszín köd oszladozásával tárul fel a párod valódi énje, és ekkor kell valójában dönteni. Előtte jó, ha hagyod, hogy vigyen a szív. A megtartás első feltétele a jó döntés, és utána jöhet a kapcsolat elmélyítő ápolása, ami időt és energiát kér, magától nem fog menni.

S MOST JÖN A LÉNYEG, a HÁNY IGAZI KÉRDÉS

Mint ahogyan a kerted adottságai meghatározzák, hogy milyen virágokat ültethetsz bele, a Te személyiségedhez is van néhány illő típus, akiket sok ezer ember megtestesíthet. Ha jól döntöttél, akkor már “csak gondoznod kell” a virágodat, mint ahogyan a kerted is sivár lesz öntözés és gyomlálás nélkül. S persze a kertedet is teheted még alkalmasabbá azzal hogy feljavítod a talajt, kivágod az árnyékoló fákat vagy éppen hűsítő, pihentető lombkoronákat telepítesz az árnyékot kedvelő növényednek. Mindenki lehet igazi, akivel megvan a kémia és a józan időszakban logikusan döntöttél: élni tudsz vele. Ha ezek megvannak, és ápoljátok a kapcsolatot, akkor olyan szintre léphettek, ami talán még az azt megelőző szerelemnél is magasabb.

Hát akkor érdemes gondozni a kapcsolatot, nem?