Alakítsd pozitívvá az énképedet, hogy jó érzéssel gondolhass magadra és a dolgaidra. Mint mindenkinek, neked is vannak olyan eredményeid és tetteid, amire büszke lehetsz.
Nem kell nagy dolgokra gondolnod. Minél mélyebben vagy, annál kisebb dolgokkal kezdd! Egy alkoholproblémával küzdő ember számára például hatalmas eredmény, ha aznap nem ivott, miközben egy nem függő ember szemében ez nem eredmény, hanem természetes.
A lényeg:
– Szedd össze azokat a dolgokat, amiket eddig elértél!
– Írj le minél több dolgot, amire büszke lehetsz!
– Olvasd el a listádat naponta minél többször: ha kell, százszor!
– Jutalmazd meg magadat, amikor értékes dolgot teszel!
– Hagyd, hogy átjárjon az elégedettség!
– Mondd el magadnak, hogy ezekért szereted magadat!
– Keress olyan embereket, akik értékelnek téged!
Eleinte furcsa lesz, hiszen a szüleidtől, a tanáraidtól, a társaidtól és magadtól(!) kapott negatív mantrák akár kimozdíthatatlan kővé is dermeszthették állapotodat. Azonban azon az úton, ahogyan ide kerültél, vissza is fordulhatsz.
Csak meg kell fordítanod az erők irányát, és túlsúlyba kell helyezned a magaddal kapcsolatos pozitív gondolatokat a kívülről érkező és a belül uralkodó negatív gondolatokkal szemben.
Sokáig tapasztalod majd, hogy a kő nem mozdul, de tudd, hogy ez pusztán matematika: a sok gyakorlás eredményeképpen egyszer csak megjelennek a hajszál repedések.
A szikla nem tud ellenállni a kalapácsnak, kövek pattannak ki belőle, mígnem egyszer csak darabjaira törik a gránit, és ott áll majd, aki mindig is benned rejtőzködött: a szerethető, nyitott és pozitív éned.
Nem biztatlak azzal, hogy könnyen eljutsz idáig, de biztos lehetsz abban, hogy a környezeted is észreveszi a változást. Ha megtanulod szeretni magadat, akkor mások is szeretni fognak!