Mi a szeretet?
Bár valószínűleg ugyan úgy, mint te, én is átéltem, hogy milyen az, amikor nem szeretnek, és tudom azt is, hogy milyen érzés szeretve lenni. Mégis nagyon sokáig a szeretet egy „az élethez szükséges misztikum” volt számomra. A csapból is az folyik, hogy a szeretet szükséges, mégis arról kevesen beszélnek, hogy mi is az valójában, és hogyan lehet elérni.
A szeretet – a teljesség igénye nélkül – egyfajta pozitív érzelem, viszony. Vonzalom, kötődés vagy egyszerűen csak jó érzés valakivel vagy valamivel kapcsolatosan. Tárgya lehet ember, állat, tárgy, eszme, bármi. Ebből bennünket most az emberek közötti szeretet érdekel, amiről tudni kell azonban, hogy a világhoz való viszonyoddal szoros összefüggésben áll.
Eddig így vezetett a sors téged
Ha boldog életet szeretnél elérni, a jó érzést kell megtalálnod, és szinten tartanod. Könnyen lehet, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan, neked is akadnak problémáid a szeretettel. Könnyen lehet, hogy ennek az oka az, hogy nem kaptál elég szeretet, vagy kaptál, de nem jól szerettek téged.
Hiszen a szülők még a legjobb szándékkal is tehettek veled rosszat. Egyszerűen azért, mert ők sem tanulták meg, hogy miként szeressenek, és hogyan tegyenek veled jót. Ezért többé-kevésbé rombolhatták az önbecsülésedet, és negatív irányba fordíthatták a magadról alakított képedet. Az esetleges negatív énképed meghatározza a magaddal kapcsolatos érzelmeidet, melyek pedig döntő mértékben befolyásolják a tetteidet és a kisugárzásodat.