A féltékenységhez általában negatív érzelmeket párosítunk, pedig megvan annak a jó oldala is. A féltékenység az ősi birtoklási vágy társra kivetített formája (persze nem csak ember lehet a féltékenység tárgya), ami bizonyos határokon belül még jó is lehet. Öt okot is tudok, amiért a féltékenység hasznos lehet.

Első ok

A féltékenység jelezheti, hogy valami nincsen rendben, és ha valóban nagy a baj, akkor még időben orvosolható. Erről szól az előző bejegyzésem.

Második ok

Ha többeknek tetszik a párod, akkor elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy ők milyennek látják, mit találnak vonzónak benne. Könnyen lehet, hogy új oldalát ismered meg, amitől még szerethetőbbé válik számodra.

Harmadik ok

A harmadik ok a plusz erő. A féltékenységedet úgy is eltüntetheted, hogy plusz erőbedobással új színt viszel a kapcsolatotokba, amitől vonzóbb leszel a partnered számára, a figyelme feléd irányulhat.

Negyedik ok

Az enyhe féltékenység jót tehet a kapcsolatodnak, mert kifejezője lehet a kölcsönös vonzalomnak. Az egyik oldalról úgy, hogy a féltékeny fél érzi, hogy jó volt a választása, hiszen másoknak is vonzó a szerelme, a másik pedig érezheti, hogy még mindig fontos a másiknak.

Ötödik ok

A féltékenységgel finoman játszani is lehet a fenti 4 ok előidézése érdekében. De vigyázz, mert ez nagyon vékony jég, fordítva is elsülhet!

Baráti üdvözlettel: Attila

Ui: Találtam egy kedves és tanulságos videót egy kialakuló kapcsolatról. Feltettem a Személyes Boldogság című Facebook oldalamra. HA még nem követed, gyere, likeold, kövesd, és jelöld meg, hogy elsőként jelenjen meg Neked. Itt nézheted meg a videót.